Sadržaj objava isključiva je odgovornost udruge "Impress"

Bok, ja sam pisac

pozivamo Vas na online literarnu radionicu “Bok, ja sam pisac

koja će se u sklopu projekta Kulturnjak.hr održati u nedjelju 21. 11. i u utorak 23. 11. 2021. U 19:30 na Zoom platformi.

Gošće radionice “Bok, ja sam pisac” su Ana Jembrek, book blogerica i Romana Kovačić, spisateljica.

Oduvijek znate da ste pisac. I to uglavnom znate samo Vi i možda uži članovi Vaše obitelji i još pokoji prijatelj. Naravno, svi oni dobit će od vas na poklon knjigu kad ju jednog dana objavite.

Ali tko će kupiti Vašu knjigu?

Tko su kupci knjiga u Hrvatskoj i kako do njih doći?

Kako se predstaviti publici? Imate li uopće publiku?

Jesu li danas jedini alat društvene mreže?

Suradnja s knjižarama i knjižnicama, je li to jedini put?

Kako surađivati s book blogerima?

Koliko koštaju objavke na njihovim društvenim mrežama?

Pridružite nam se na radionici i potražite odgovore na sva postavljena pitanja. Na radionici ćemo govoriti i o načinima i idejama koje i Vi možete koristiti za promociju svoje knjige, suradnjama s book blogerima i drugim umjetnicima.

Besplatna online radionica održat će se na Zoom platformi

u nedjelju, 21. 11. u 19:30

u utorak, 23. 11. u 19:30

za polaznike do 25 godina


Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem online obrasca

https://forms.office.com/r/vwUm8Uj6cJ

Ana Jembrek urednica je stranice “Knjige su moj svijet” koja je ovih dana promijenila naziv u “Dublje u gustoću”. Profil je čaroban kutak za knjige, gdje ih Ana predstavlja uz predivne fotografije, citate, vlastita promišljanja o pročitanome, ali otvara i neke nove teme koje nisu uvijek povezane s knjigom. Profil na FB prati više od 15 000 ljudi, a posebno raduje činjenica da na profilu Ana puno promovira i domaće autore.

https://www.facebook.com/knjigesumojsvijet

Ana ima i Facebook profil na engleskom jeziku, a koju prati više od 420 000 pratitelja. Ona o stranici “Books Rock My World” skromno kaže da je nastala sasvim slučajno u zlatno doba Facebooka kada su se postovi viralno vrlo lako i brzo širili. Iako profil “Books Rock My World” ima veliki broj pratitelja, Ana se posvetila modernijem konceptu stranice koji možete vidjeti na profilu “Dublje u gustoću”, ali svakako zavirite i na profil “Books Rock My World”.

https://www.facebook.com/booksrockmyworld/?ref=page_internal

Na radionici će mladi pisci dobiti konkretne savjete od Ane kako predstaviti svoje knjige/radove i na koji način doći do publike. Polaznicima će se predstaviti primjeri knjiga koje su imale dobre promocije na društvenim mrežama, kao i neke loše prakse s kojima se gošće susreću u svojem radu.

“Zaista tu stoji puno truda i vremena. Svaki post i recenzija koju objavim zahtijeva sate promišljenog i usmjerenog angažmana, a knjige, iako ih volim, nisu proizvod za brzu konzumaciju. S obzirom i na to da surađujem s izdavačima u smislu da od njih često dobivam recenzentske primjerke, a i na mjesečnoj bazi sudjelujem u nekoliko book klubova, nisam u situaciji da uvijek čitam knjige koje mi se baš u tom trenutku čitaju. Također, nekad se nije ni lako izraziti o knjizi na valjan subjektivno-objektivni način, pa i to zahtijeva vrijeme za promišljanje te koncentraciju.” Ana Jembrek

Bilogora je oduvijek bila pomalo mistično i neistraženo područje. Tu je svoj dom pronašla i spisateljica Romana Kovačić koja upravo inspirirana Bilogorom stvara nove priče za velike i male. Romana je autorica dviju knjiga “Bilogorske čarolije”: “Prinčeva staza” i “Vilenjsko igrišće” u kojima čitateljima otkriva čarobni svijet bajki Bilogore. Borba dobra i zla, mitovi, legende, priče koje su se prenosile s koljena na koljeno – sve je to u svojim knjigama Romana spojila u jedinstvenu cjelinu.

Jednako zanimljive su i njezine promocije bajki koje uključuju predstave sa scenografijom, glazbenim i maglenim efektima i kostimiranim glumcima. Od manifestacije „Đurđeva“ u Velikom Trojstvu, u Hrvatskoj kući „Materina priča“ u Zagrebu, na LegendFestu u starom gradu Lukavcu, u povodu Međunarodnog dana pismenosti u Gradskoj knjižnici Grada Zagreba, na Cvjetnom trgu u Zagrebu, u Narodnoj knjižnici „Petar Preradović“ u Bjelovaru, u kazalištu Trešnja u Zagrebu, u Gradskoj knjižnici u Samoboru, na Međunarodnom sajmu knjiga u Bologni, na „Daruvarskom kulturnom ljetu“, pa sve do bjelovarskoj Terezijane – njezine su promocije uistinu nešto posebno.

Promocija „Prinčeve staze“ bila je 2015. godine i prvi glumci su sada već mladi odrasli punoljetni ljudi. Zaista se ponosim njima jer su prekrasna, inteligentna i marljiva djeca. Iznimno sam sretna zbog svih uspomena koje nosimo u sebi. Meni je bilo najljepše na LegendFestu u starom gradu Lukavcu. To mi je jedna od najdražih naših putujućih predstava i promocija moje knjige, govori Romana koja upravo priprema i treću knjigu.

Osim promocija, Romana održava i radionice, a u pripremi je i prvi animirani film prema tekstu “Bilogorske čarolije: Prinčeva staza”.

https://www.facebook.com/search/top?q=bilogorska%20carolija

Ovim putem molimo Vas da ovaj poziv proslijedite svima za koje vjerujete da bi ih naša online radionica mogla zanimati. Više informacija potražite na www.kulturnjak.hr ili na našoj Facebook stranici.

kulturnjak@udruga-impress.hr

Kulturnjak.hr projekt je čiji je nositelj udruga Impress (www.udruga-impress.hr) s partnerom Centrom za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava (https://crok.hr). Ukupan iznos projekta je 491.008,00 kn. Europska unija je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz Europskog socijalnog fonda sufinancirala iznos od 417.356,80 kn.

Sadržaj objave je isključiva odgovornost udruge Impress.