Sadržaj objava isključiva je odgovornost udruge "Impress"

Gdje su moji čitatelji?

pozivamo Vas na online literarnu radionicu “Gdje su moji čitatelji?”

koja će se u sklopu projekta Kultrnjak.hr održati u u subotu, 20. 11., i u

nedjelju, 21. 11. u 17 sati na Zoom platformi.

Gosti radionice “Gdje su moji čitatelji?” su Adela Mihoković, vlasnica Knjižare Knjigica i Zlatko Erjavec, pisac.

Adela i Zlatko surađuju dugi niz godina, a sve je počelo promocijom njegove prve knjige „Žene vole pametne muškarce“ u Knjižari Knjigica 2019. godine.

Tom prilikom Zlatko je na promociju donio i specijalno buteljirano vino koje je oduševilo okupljene te pridonijelo opuštenijoj atmosferi na promociji. Mnogi okupljeni i danas će rado naglasiti da im je to bila jedna od najdražih promocija knjige u Knjigici, a ovih dana u pripremi je promocija i njegove nove knjige “Žena koja je voljela kosilice”.

Na društvenim mrežama Knjigice redovito se mogu vidjeti objave koje promoviraju Erjavčev rad – pjesme, zapisi, knjige, promocije.

On je na korice svoje nove knjige “Žena koja je voljela kosilice” stavio Adelinu izjavu, a suradnju nastavljaju i kroz ovu zajedničku radionicu.

Dugogodišnji suradnici predstavit će sve detalje svoje suradnje – prednosti i benefite koje i pisac i vlasnica knjižare imaju od ovakve suradnje.

Besplatna online radionica održat će se na Zoom platformi

u subotu 20. 11. u 17 sati

u nedjelju, 21. 11. u 17 sati

za polaznike 54+

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem online obrasca

https://forms.office.com/r/X6i9c1qF0Z

Kroz vlastita iskustva pisca Zlatko Erjavec govorit će o pronalasku sponzora, organiziranju promocija, suradnjama s knjižnicama, knjižarama i dolasku do čitatelja.

Ovim putem molimo Vas da ovaj poziv proslijedite svima za koje vjerujete da bi ih naša online radionica mogla zanimati. Više informacija potražite na www.kulturnjak.hr ili na našoj Facebook stranici

ADELA MIHOKOVIĆ, KNJIŽARA KNJIGICA

Ako živite u Bjelovaru i volite knjige, onda ste zaigurno posjetili i knjižaru Knjigica, kultno mjesto u gradu čiju vlasnicu Adelu Mihoković mnogi rado pitaju za savjet prilikom kupnje knjiga. Knjigica ovih dana slavi svoj četvrti rođendan, a možda najdraža čestitka za rođendan stigla je u vidu potpore Ministarstva kulture i medija projektu “Bjelovarčani vole knjige”. Projekt je za Knjigicu osmislila Antonija Putić, dugogodišnja suradnica Knjigice koja vodi društvene mreže koje prati više od 10 000 pratitelja. Iznimno velika brojka za malu knjižaru u malom gradu.

https://www.facebook.com/2077185302508786/videos/878449959522918

Osim prodajom knjiga, Knjigica svim posjetiteljima nudi i besplatne radionice, promocije i druga zanimljiva događanja, a upravo je u pripremi i objava prve knjige u vlastitoj nakladi.

Knjige nisu luksuz, one su osnovna potreba svakog pojedinca koji želi napredovati u svojem životu. Bez obzira na to kojim se poslom bavili, koji nivo obrazovanja imali – za svaku osobu postoji knjiga – govori Adela Mihoković, koja će na radionici polaznicima govoriti o suradnji s knjižarima i kako promovirati knjige te doći do čitatelja, a sve to kroz primjere iz vlastite prakse.

Više o Knjigici potražite na službenom Facebook profilu

https://www.facebook.com/Knjigica-gdje-priča-počinje-2077185302508786

I na službenom Inastagram profilu

https://www.instagram.com/adelaknjigica/

Zlatko Erjavec počeo je pisati priče potaknut Virovitičkim umjetničkim večerima koje je organizirao Robert Roklicer, a svoju prvu knjigu objavljuje nakon šezdesetog rođendana. Priče uvrštene u knjigu „Žene vole pametne muškarce“ nastale su u razdoblju kraćem od godinu dana. Za Roklicera, koji je desetljećima radio s piscima, Erjavec je bio čudo i potvrda da se talent može naći posvuda ako ga traži onaj tko ga zna prepoznati.

Erjavčeva zbirka „Žene vole pametne muškarce“ sadržava 54 humoreske kojima se pljeskalo na Roklicerovim umjetničkim večerima i 18 ozbiljnih priča tamnijeg registra. I humoreske i priče imaju ishodište u svakodnevnim situacijama, razgovorima u obitelji ili među prijateljima, no tipično za Erjavca jest da višestrukim iznenađujućim obratima povećava očekivanja čitatelja.

Nakon raspodane prve knjige, ove godine objavljena je i njegova druga knjiga. “Žena koja je voljela kosilice” sa svojih šezdeset priča stilom se i tematikom naslanja na prvu knjigu, te na zanimljiv, duhovit, pomalo ironičan način prikazuje svakodnevicu likova dobro poznatih karakteristika, bliskih mentalitetu maloga mjesta, pa tako i virovitičkom.

Iako je između objavljivanja knjiga samo tri godine razmaka, svijet se u to kratko vrijeme drastično promijenio, a tako i promocije, druženje s čitateljima i čitalačke navike. Na svojoj radionici Erjavec će govoriti o pronalasku sponzora, dogovoru s izdavačima, knjižnicama, online promociji, zaradi i gubitcima.

Zlatko Erjavec rođen je u Virovitici gdje je završio srednju ekonomsku školu. Uz razne poslove koje je radio u struci kontinuirano je kulturno-umjetnički djelovao u rodnoj Virovitici i šire. Njegova knjiga “Žene vole pametne muškarce” zbirka je priča i humoreski u kojima na jednostavan, izravan i duhovit način piše o ljudskim slabostima, površnostima i apsurdima. Njegovi likovi prolaze različite životne situacije, lakše ili teže, ali svoje probleme rješavaju, uglavnom zbog ne razmišljanja na krajnje neočekivan način. Često uronjeni u svoja uvjerenja i ambicije izazivaju čuđenje i smijeh.

Humoreske Zlatka Erjavca krcate su humorom bez skrivene namjere, a osvjetljavaju muškarce i muško-ženske odnose iz sasvim nove perspektive i izazivaju suze od smijeha. Erjavec ne podilazi publici, već izbjegava svaku patetiku i reprodukciju te jednostavnim jezikom i kratkom rečenicom razrađuje nova, svježa i neočekivana rješenja, odnose i ishode.

Kulturnjak.hr projekt je čiji je nositelj udruga Impress (www.udruga-impress.hr) s partnerom Centrom za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava (https://crok.hr). Ukupan iznos projekta je 491.008,00 kn. Europska unija je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz Europskog socijalnog fonda sufinancirala iznos od 417.356,80 kn.

Sadržaj objave je isključiva odgovornost udruge Impress.