Sadržaj objava isključiva je odgovornost udruge "Impress"

Glazbena radionica

Udruga Impress u sklopu projekta Kulturnjak.hr održava besplatnu online radionicu klavira za osobe starije od 54 godine.


Voditelj radionice je vrhunski pijanist, akademski muzičar i cijenjeni profesor klavira Tomislav Milić. Do sada je prof. Milić održao preko 13.000 sati klavira, a upravo u okviru projekta Kulturnjak.hr završava online edukaciju za mlade polaznike.

Radionica će se održati u četiri termina (10.5, 17.5., 24.5. i 31.5.) od 19 – 20:30 h za osobe starije od 54 godina koje žele naučiti osnove sviranja klavira.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti putem online obrasca https://forms.office.com/r/KD4RJimKV4

Za sve dodatne informacije zainteresirani se mogu javiti na kulturnjak@udruga-impress.hr

Ako ste stariji od 54 godine pridružite nam se na besplatnim online radionicama klavira. Za sudjelovanje na radionici klavira potrebna Vam je klavijatura, kajdanka, papir i olovka.

Glazbene vježbe mijenjaju tijek razvoja mozga i utječu na uspješnost na mnogim životnim poljima, potvrdilo je istraživanje znanstvenika na Sveučilištu u Vermontu. Pamćenje fizičkih pokreta i nota jača kapacitet memorije.

O voditelju radionice

Tomislav Milić rođen 3.1.1984. u Bjelovaru, u glazbenoj obitelji. Kao dječak sa 6 i pol godina počeo je učiti klavir kod nastavnice Dunje Lešić u rodnom gradu, a zatim u klasi prof. Romane Vuksan. U trećem razredu srednje škole seli u Zagreb i nastavlja školovanje u Glazbenoj školi „Vatroslav Lisinski“, u klasi prof. Ivanke Kordić. Muzičku akademiju u Zagrebu, upisuje 2002. godine. Diplomirao u roku, 2007.-e, u klasi prof. Jakše Zlatara, zvanjem „Akademski muzičar i profesor klavira“.
Tijekom školovanja sudjelovao na mnogim državnim i međunarodnim natjecanjima, kao solist i u disciplini glasovirski duo te osvajao visoke nagrade. Pohađao je nekoliko seminara, te snimao za HRT. Imao je solističke koncerte diljem Hrvatske te desetak uspješnih koncerata sa Bjelovarskim triom. I s bratom Vedranom je koncertirao diljem Hrvatske. Korepetirao je mnoge zborove i surađivao s mnogim glazbenicima, a svirao je i u rock bandu „Mission impossible“.
Već 15-tu godinu živi i radi u Daruvaru kao profesor klavira i korepetitor u Glazbenoj školi Bruno Bjelinski. Učenike vodi na mnoga natjecanja, državna i međunarodna. Sudjeluje na prijamnim ispitima za Muzičku akademiju, kao mentor i korepetitor. A Glazbena škola Brune Bjelinskog Daruvar, pod ravnanjem Vande Cegledi svake godine niže uspjehe na državnim i međunarodnim natjecanjima.
Uz klasičnu glazbu se bavi i zabavnom glazbom, svira u kvartetu „Swing time kvartet Daruvar“ te sa Josipom Martinovićem pod nazivom „Boogie Woogie Combo“ (rock and roll) te surađuje sa bratom Vedranom.
S obzirom na situaciju i provođenje vremena kod kuće, došao je na ideju da svoje znanje o sviranju klavira podijeli s ostalim zaljubljenicima u glazbu općenito, i sviranje klavira i tako pomogne svojim učenicima u glazbenoj školi i svim zainteresiranim da upotpune svoje znanje te je počeo snimati lekcije na YouTube kanalu. Suočava se s novim izazovima koji su došli nenadano zbog korone kao i cjelokupna situacija. U 14 godina koliko radi u glazbenoj školi, održao je preko 13.000 satova klavira, a niti jedan do sada nije snimio. U ovoj situaciji je shvatio koje su prednosti moderne tehnologije, snimanja satova, rada od doma i online nastave. Snimljeni sat se može više puta preslušati, pregledati te podijeliti sa milijunima ljudi. Za sada ima preko 1500 pretplatnika i preko 160 videozapisa koji se bave nastavom klavira; ljestvice po razredima, skladbe za klavir, solfeggio u 100 lekcija, zabavna glazba, duhovna glazba, početne vježnbe za klavir koje je on napisao itd. Volio bi da videa koriste i publici izvan RH. Iz tog razloga je počeo prevoditi videozapise i postoje titlovi na hrvatskom, engleskom, njemačkom, češkom. Kako bi se svi zainteresirani iz vlastitog doma mogli zabaviti preko besplatnih lekcija, koje im pružaju mogućnost sviranja od osnova, pa sve do najvišeg nivoa. Ovdje možete pogledati lekcije iz klavira i solfeggia na YT kanalu i besplatno se pretplatiti!
https://www.youtube.com/user/28tompa/videos

Kulturnjak.hr projekt je kojeg provodi udruga Impress s partnerom Centrom za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava. Ukupan iznos projekta je 491.008,00 kn. Europska unija je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz Europskog socijalnog fonda sufinancirala iznos od 417.356,80 kn.
Sadržaj objave je isključiva odgovornost udruge Impress.